Jeroenheader blogpagina
1 maart 2024

Artrose en osteopathie

Iedereen kent wel iemand, of is zelf bekend, met een versleten knie, heup of rug. Dit geeft klachten zoals stijfheid in de gewrichten, moeite met bewegen of pijn in en rondom het gewricht. Vaak is het enige advies om te blijven bewegen want wat versleten is, is nou eenmaal versleten. Bij Wolters Osteopathie verhelp ik dagelijks de pijnklachten die vanuit artrose komen, want artrose hoeft helemaal geen pijn te geven.

Het ontstekingsremmend systeem, gespannen spieren en een blokkade van het versleten gewricht

Uit onderzoek is gebleken dat de mate van slijtage niet overeenkomt met de mate van pijn bij mensen met artrose. Dit houdt in dat iemand met weinig artrose heel veel pijn kan hebben, maar andersom ook dat iemand met een volledig versleten gewricht niet per se klachten hoeft te hebben. Er zijn dus andere systemen en structuren in het lichaam die een rol spelen in het hebben van deze klachten. Denk aan het eigen ontstekingsremmend systeem, gespannen spieren en bijvoorbeeld een blokkade van het versleten gewricht. Dit zijn problemen die zeer goed te behandelen zijn en vaak na één of twee behandelingen een wereld van verschil kunnen maken bij uw klacht.

Mocht je vragen hebben omtrent deze behandelmethode, wat ik voor uw klacht kan betekenen of heeft u een andere vraag. Kijk dan gerust op mijn website of neem contact op via mijn contactgegevens.