Craniosacrale deelbehandeling
mobiliseren van schouder

Waarom osteopathie?

Alles in het lichaam beweegt en kan potentieel (pijn)klachten veroorzaken. Wanneer iemand last heeft van zijn of haar hart, dan weten we dat dat klachten kan geven in zijn of haar linker arm. Waarom kan een darm dan niet bijvoorbeeld rugklachten geven, of een blaas beenklachten?

Met deze benadering verschilt osteopathie ten opzichte van andere therapievormen en kan het een mooie aanvulling geven op de rest van de gezondheidszorg. We hebben alle therapievormen nodig om gezondheid na te streven.
Een osteopaat zal uitsluitend met de handen behandelen om de gevonden bewegingsbeperkingen op te lossen waardoor klachten verholpen zullen worden. Altijd in acht houdende dat er soms samengewerkt moet worden met een andere therapievorm. Denk bijvoorbeeld aan klachten tijdens of na een burn-out.

Kort samengevat: Osteopathie is een geneeswijze die middels manuele handelingen de gezondheid van de patiënt wil optimaliseren. Hierbij wordt enkel gekeken naar de balans tussen alle anatomische structuren in het lichaam zonder het gebruik van apparaten of medicijnen.

Twijfelt u of osteopathie voor u en uw specifieke klachten een meerwaarde kan geven, dan mag u altijd contact opnemen.