Craniosacrale deelbehandeling
Jeroen 77 kleiner

Werkwijze

Voor uw eerste bezoek
Met de afspraakknop kunt u zich aanmelden en krijgt u (mogelijk) een vragenlijst toegestuurd zodat we bij de eerste behandeling gerichter te werk kunnen gaan. Hierin worden persoonsgegevens als uw naam en geboortedatum gevraagd, maar ook uw voorgeschiedenis en eventuele operaties en voorgeschreven medicatie.

Intake
Tijdens de intake zullen we het uitgebreid hebben over uw klacht, hoe deze is begonnen en welke factoren belemmerend werken voor het herstel. Samen komen we er achter welke structuren voor de pijn zorgen (de gevolgen) en welke structuren oorzakelijk zijn (de oorzaak). Vooral het achterhalen van de oorzaak is een belangrijk onderdeel van de intake en het onderzoek. Zonder de oorzaak te vinden kunnen we de gevolgen niet verhelpen.

Behandeling
Een behandeling duurt tussen de 45 en 60 minuten. In overleg is het mogelijk om 30 minuten in te plannen als vervolgafspraak, al zal dit in de praktijk niet vaak voorkomen. Om maatwerk te kunnen leveren zal elke behandeling weer uw lichaam volledig onderzocht worden om niks over het hoofd te zien.
Mijn persoonlijke mening is dat er binnen één tot drie behandelingen resultaat moet zijn. Wanneer we oorzakelijk werken kan het niet anders zijn dan dat een behandeling effect heeft. Vóór elke behandeling zal er dus ook geëvalueerd worden wat het effect is en of we op de goede weg zitten.

Na de behandeling
De verwachting is dat je direct na de behandeling een verlichting voelt van de klachten of dat het ‘vrijer’ aanvoelt. Het is ook mogelijk dat een klacht dusdanig lang aanwezig is dat het oplossen van een bewegingsbeperking soms wat klachten kan geven. Denk hierbij aan vermoeidheid of een (pijn)reactie van de spieren. Dit is heel normaal, omdat het lichaam weer moet wennen aan de nieuwe balans en deze zelf weer moet gaan herstellen.

Mocht u hier na de behandeling vragen over hebben dan ben ik altijd bereikbaar om u te woord te staan.

Patiënten vertellen

Jeroen is een prettig persoon die met rust en aandacht helpt met je klachten. Ik heb goede adviezen gekregen rondom mijn buikklachten en ben na een paar behandelingen ook van mijn klachten rondom schouder en stuitje af.

Loraine de Jonge

Hank