Jeroenheader blogpagina
26 maart 2024

Fibromyalgie, een langdurig pijndossier

Fibromyalgie betekent letterlijk: ‘Pijn in bindweefsel en spieren’ en valt in de categorie wekedelenreuma. Voornamelijk hebben vrouwen deze klachten en starten de klachten tussen het 25e en 40e levensjaar. Vaak komen meerdere symptomen tegelijkertijd voor, zoals pijn op verschillende plekken in het lichaam, vermoeidheid, darmklachten, slaapproblemen en stijfheid. 

Een duidelijke oorzaak van fibromyalgie is niet bekend, maar er zijn aanwijzingen dat het pijncentrum in de hersenen verkeerd is afgesteld (UMC Utrecht, 2024).

In mijn praktijk heb ik meerdere mensen geholpen met klachten bij fibromyalgie, waaronder Silvia die aangaf in haar review: ‘Door de behandelingen (van Jeroen), is mijn Fybromyalgie minder geworden en draaglijker.’

Opvallend is dat het zenuwstelsel vaak onder ‘spanning’ staat wat ervoor kan zorgen dat alle prikkels heftiger verwerkt worden dan daadwerkelijk het geval is. Denk hierbij aan het stoten van je arm en hier, direct of een tijd lang, forse klachten aan over te houden. Door het zenuwstelsel te mobiliseren, optimaal te laten doorbloeden en de juiste bouwstoffen te garanderen zullen vaak de klachten (duidelijk) verminderen of verholpen worden.

Mocht je vragen hebben omtrent deze behandelmethode, wat ik voor uw klacht kan betekenen of heeft u een andere vraag. Kijk dan verder op deze website of neem contact op via mijn contactgegevens.