Jeroenheader blogpagina
18 april 2024

Huilbaby's: Een Uitdaging voor Ouders

Elke ouder heeft het wel eens meegemaakt: je baby is ontroostbaar. Gelukkig is dit in de meeste gevallen snel weer over. Soms is dit niet het geval en blijft de baby eindeloos huilen zonder duidelijke reden. Het kan een achtbaan van emoties veroorzaken, van bezorgdheid tot frustratie en soms zelfs een gevoel van onmacht.

Een systematische review en meta-analyse in het ‘Journal of Clinical Medicine’ in 2021 toonde aan dat osteopathie, een zachte aanpak die zich richt op het in evenwicht brengen van het lichaam, significant effectief was bij het verminderen van huilen bij baby’s. De British Osteopathic Association concludeerde dat de behandeling veilig en doeltreffend was bij het verminderen van stress en ongemak bij baby’s, wat resulteerde in verminderd huilen en verbeterde slaappatronen.

De ervaring leert dat baby’s vaak tussen de 1 tot 3 behandelingen van de klachten af zijn

Als osteopaat zoek ik naar de verschillende oorzaken die voor jouw kind ongemak veroorzaken. Je kunt denken aan (verborgen) reflux, voorkeurshoudingen omdat de nek niet lekker beweegt, krampjes en ga zo maar door. Wanneer de oorzaak bekend is gaan we op zoek naar de juiste behandeling. Dat kan variëren tussen het losmaken van het nekje, het geven van voedingsadviezen, tips voor een betere avondroutine of bijvoorbeeld het masseren van de darmpjes.

Mocht je vragen hebben omtrent deze behandelmethode, wat ik voor uw klacht kan betekenen of heeft u een andere vraag. Kijk dan verder op deze website of neem contact op via mijn contactgegevens.